স্কিল স্কুল

Дори в тези категории ензимите са много специфични.

Дори в тези категории ензимите са много специфични.

Когато сте по-ниски в скалата, може да забележите, че когнитивните интервенции като положителни самостоятелни разговори са по-полезни; Въпреки това, когато сте на 9, може да се наложи да правите дейности, насочени към тялото, като упражнения за дишане, за да ви помогнете да ви успокоите.

Най-важното е да си дадете това, от което се нуждаете, без преценка. Страхотното нещо в мозъка ни е, че те са податливи. Колкото повече се намесвате с травмите, толкова повече можете да научите мозъка си да реагира по -ефективно и значително да намалява или премахне въздействието на тези травми.

Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

д -р Моника Джонсън

д -р. Моника Джонсън е клиничен психолог и собственик на „Добра психология на ума“, частна практика в Ню Йорк, която е специализирана в доказани подходи за лечение на широк спектър от проблеми с психичното здраве (например депресия, тревожност, травма и личностни разстройства). Освен това тя се фокусира върху работата с маргинализирани групи хора, включително Bipoc, LGBTQ+и алтернативен начин на живот, за да управлява стрес на малцинствата. Тя също е посветена да допринася в областта си професионално чрез говорене, обучение, надзор и писане. Тя рутинно говори на конференции, осигурява обучение и семинари в организации, контролира стажантите за психично здраве и е съавтор на книга за професионалисти за справяне със стреса, базиран на раса в терапията.

dr. Джонсън спечели бакалавърската си степен от Университета на Южна Каролина, завърши Psy.D. в училището по професионална психология в Аризона и завърши своята докторантура година в здравните системи Cherokee в Ноксвил, Тексас. В момента живее в Манхатън, където се отдаде на филми на ужасите, сарказъм и умишлена интроверсия. Можете да я намерите в Instagram и онлайн на kindmindpsych.com.

Имате въпрос, на който бихте искали д -р Джонсън да отговори на здрав психолог? Можете да й изпратите имейл на psychologist@quickanddirtytips.com или да оставите гласова поща за линията на слушатели на психолог, като се обадите на (929) 256-2191.

Тези герои за домашно средство са тук, за да облекчат болките си и Болки.

от Брус и Жана Любин Кой знаеше? 30 август 2018 г. 3-минутна прочетена 8. Направи си DIY капсаицин крем капсаицин е безвременен лекар за облекчаване на болката в артрит. Той работи чрез намаляване на нивата на съединение, наречено вещество Р, което предава сигнали за болка в мозъка. Можете да си купите капсаицинови кремове без рецепта за артрит и болки в гърба във всяка дрогерия. Но е достатъчно просто, за да си направите своя собствена. Всичко, което трябва да направите, е да смесите няколко тирета на земята кайен с 2 или 3 чаени лъжички зехтин. Нанесете го върху непрекъсната кожа в болезнените стави няколко пъти на ден. В началото може да почувствате леко усещане за изгаряне, но това ще избледнее с употреба. Гледайте ръцете си след нанасяне, за да избегнете да вкарате салвата в очите или устата си.

Общи болки и болки

9. Вземете облекчение на зъбите от ръката си, можете да облекчите зъбобол, като разтриете гърба на ръката между палеца и показалеца си (V зона, където костите на двата пръста се срещат) с леден куб. Разтриването на ръката отстрани на тялото, където се намира зъбобол, може да намали интензивността на болката с половината, според резултатите от малко проучване. Какво става? Изследователите смятат, че този малък трик може да блокира болката импулси, пътуващи до мозъка. Не може да навреди – и може да отнеме нараняването – когато го опитате. 10. Бъдете удобни с карамфил, ако имате болен зъб или дъвка, а първият отвор на вашия зъболекар е след седмица или две, маслото от карамфил може да предложи някакво временно облекчение, докато чакате да го разгледате от професионалист. Просто се карайте с памучен тампон на зъба или зоната, която боли; След няколко минути ще бъде добре и изтръпва. 11. Изтъркайте Achy Feet се разтегнете, отпуснете се и намерете облекчение, като търкаляте голите си крака върху тенис топка, лакрос топка или супа. За облекчение за охлаждане опитайте бутилка с замразена вода. 12. Отнасяйте се с краката на чай, стръмни четири торбички за чай от мента в 2 чаши вряща вода. В басейн добавете този чай до 1 галон удобно гореща вода. Нека краката ви се наслаждават на успокояващо накисване. 13. Тайната на кадрите без изстрел, бих искал да знам този трик, когато момчетата бяха малки: просто кашлица, когато иглата влиза! Пълната наука: кашлицата носи кратко и бързо покачване на налягането в гърдите, което блокира болката, провеждаща работата от гръбначния мозък. Долната линия: безболезнени инжекции.

страници

«Първи‹ Предишни12

за автора

Брус и Жан Любин

Брус Любин и Жан Босолина-Лубин са Гордите родители на три момчета и повече от дузина книги. След като спестиха хиляди годишно, използвайки ежедневни съвети и прости житези, те започнаха собствен бизнес с надеждата да споделят знанията си с други. Известно е, че влизат в хладилниците на приятелите си, за да обърнат яйцата си с главата надолу, така че да издържат по -дълго.

Готвенето унищожава ли ензимите във вашата храна?

от Monica Reinagel, MS, LD /N, CNS Nutrition Diva 12 юли 2010 г. 4-минутна Readepisode #99 Play Pause Слушайте какви са ползите от диетата с сурова храна? В връзка момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Какви са ензимите?

Най -голямото хранително предимство на диетата на суровата храна не е ензимите или допълнителните хранителни вещества, които вие сте Glean, като не готвите зеленчуците си; Факт е, че диетата с сурова храна е лишена от почти всички боклуци и преработени храни.

Не че ензимите не са вълнуващи – те са! Ензимите са специален клас протеини, които буквално правят живота възможен. Във всяка клетка на тялото ви има хиляди различни видове ензими, всеки с много специфична работа. Има ензими, които разграждат молекулите на разстояние и ензимите, които сглобват молекулите. Има ензими, които прехвърлят нещата от една молекула в друга и ензими, които просто пренареждат молекула в различна форма.

Дори в тези категории ензимите са много специфични. Имате две глюкозни молекули, които се нуждаят от разпадане? Има ензим за това. Имате ли лактозна молекула, която се нуждае от разпадане? Има различен ензим за това. По -голямата част от цялата ви ДНК последователност е посветена на съхраняването на инструкции за създаване на различни ензими.

и е добре, че вашите клетки знаят как да направят всички ензими, които трябва да функционират, защото ензимите са сравнително крехки. Те не само са унищожени от температури над 116 градуса, но и могат да бъдат унищожени или инактивирани от много кисела среда – като тази на стомаха ви.

Ензимите в суровите зеленчуци без съмнение са служили много важни функции, когато тези растения са живели – но нямат голяма функционалност в храносмилателния ви тракт. Всъщност, независимо дали са били денатурирани чрез готвене или от стомашната ви киселина, ензимите във вашата храна функционират предимно като източник на аминокиселини (протеин), които тялото ви може да използва, за да произвежда свои собствени ензими, ако е необходимо.

Диета за сурови храни е по -здрава?

Според мен най -голямото хранително предимство на диетата с сурова храна не е ензимите или допълнителните хранителни вещества, които извличате, като не готвите зеленчуците си. По -скоро е фактът, че диетата за сурова храна не съдържа пържени храни и няма печива. Няма частично хидрогенирани мазнини, рафинирано брашно, туинки или картофени чипсове. Диетата с сурова храна е богата на минимално преработени плодове, зеленчуци, ядки и семена и лишена от почти всички боклуци и преработени храни.

ми звучи доста здравословно. Но не мисля, че е необходимо да се откажете от готвенето, за да имате здравословна диета. Ако искате да подобрите хранителното качество на диетата си, започнете, като намалите нежеланите храни и ядете повече пресни зеленчуци. И както вече казах, мисля, че е отлична идея да ядете поне някои от зеленчуците си всеки ден сурови.

Имам връзки по -долу към ресторанти и уебсайтове, които са специализирани в сурова храна, ако искате да изпробвате някои нови рецепти за сурова храна. Диетата с сурова храна може да бъде забавна – и здравословна – място за посещение … но лично аз не бих искал да живея там!

Чувствайте се свободни да споделите мислите си за суровите храни отдолу или за моето хранене Facebook страница на Diva.

Вижте тези свързани епизоди и съвети:

Плод е добър за вас?

Здравословни ли са замразени сушени зеленчуци?

Как да получите повече зеленчуци в диетата си

Размери за сервиране за сушени плодове и вегелти

Ресурси:

Директория на ресторантите на сурови храни Restaurants

Колекция от сурови рецепти

RAW QUICHE изображение С любезното съдействие на Shutterstock

страници

«Първи‹ Предишен12

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран хранител, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Как можете да се докоснете до обучението както на сърдечно -съдовата система, така и системата за сила по време на тренировка, която включва само един набор от дъмбели? Научете точната стратегия, която използвам в този епизод.

от Бен Грийнфийлд Get-Fit Guy 28 март 2016 г. 3-минутен readepisode #279 Играйте пауза Слушайте можете ли да получите тренировка с цялото тяло с дъмбели? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Пътувам доста широко. Но изглежда, че независимо къде отивам, винаги мога да се хвана за поне един комплект дъмбели – независимо дали съм в хотелска фитнес зала, в къщата на приятел или почти в който и да е здравен клуб на лицето на Планета.

Може би се чудите какво точно да правите, когато имате достъп до един набор от дъмбели и искате да получите възможно най -добрата тренировка: тренировка, която предизвиква както вашата сърдечно -съдова система, така и вашата сила на силата. Защо е важно да се насочите и към двете?

Когато работите със сърдечно-съдовата си система, натрупвате дълг след тренировка, който поддържа метаболизма ви повишен в продължение на няколко часа след тренировката. Вие също така изграждате нови митохондрии, които са отговорни за създаването на клетъчна енергия. Освен това, както може би вече знаете, сърдечно -съдовите упражнения засилват сърдечното здраве, изграждат нови кръвоносни съдове и дори увеличава растежа на новите мозъчни неврони.

От друга страна, силовите тренировки създават няколко различни уникални ефекти. Например, показано е, че силовите тренировки намаляват скоростта, с която теломерите се съкращават, което означава, че има мощен ефект против стареене. Силовите тренировки също поддържа мускулите, ключов компонент за поддържане на целостта на ставите, намаляващ риска от нараняване и може би най -важното – избягване на кльощавия вид на мазнини, който самото трениране на кардио може да ви даде. И накрая, най -интересното е фактът, че силовите тренировки могат да регулират специфични преносители, наречени GLUT4 преносители, и тези превозвачи са отговорни за развалящи се категории и въглехидрати от храна, които ядете в мускули, така че тези компоненти на храните да не се превръщат в склад дебел. Като се има предвид фактът, че обичам да ям, когато пътувам, това наистина е хубав бонус!

И така, как можете да се докоснете до тренировка както на сърдечно -съдовата система, така и системата за сила по време на тренировка, която включва само един -единствен Набор от дъмбели? Ето точната стратегия, която използвам:

страници

12next ›Последно» Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран здравен специалист по всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Бен Грийнфийлд

Бен Грийнфийлд получи бакалавърска и магистърска степен от Университета на Айдахо в спортната наука и физиологията на упражненията; Лични сертификати за обучение и сила и кондициониране от Националната асоциация за сила и кондициониране (NSCA); Сертификат за спортно хранене от Международното общество за спортно хранене (ISSN), усъвършенстван сертификат за монтаж на велосипеди от Серота. Той има над 11-годишен опит в треньорските професионални, колегиални и развлекателни спортисти от всички спортове и както помогнаха стотици клиенти да постигнат загуба на тегло и фитнес.

Абонирайте се за подкаст на Get-Fit Guy Spotify Google Stitcher

Ако обичате маски за лице, ще харесате тези домашни маски за коса, които ще ви обуят дълбоко косата и ще й придадат повече отскачане и блясък. И въпреки че обикновено струват големи долари в салон, много от тях могат да бъдат направени със съставки, които вече имате около къщата!

от Брус и Жана Любин Кой знаеше? 9 май 2016 г. 4-минутна прочетена

Незабавна маска за влага

страдаща от суха коса? Ето един сигурен начин да му придадете влагата, от която се нуждае, бързо. Разбъркайте банан, след което го смесете с чаена лъжичка маслиново (или бадемово) масло. Разтрийте сместа в косата и скалпа си и оставете да преседите 20 минути. Изплакнете и шампоан и състояние както обикновено. Ще бъдете изумени от резултатите!

Купете сега

като сътрудник на Amazon и филиал на Bookshop.org, QDT печели от квалифицирани покупки.

кокосово масло, озаряваща маска за коса

косата ви се нуждае от дълбоко кондициониране? Ето обикновена маска за коса, която има допълнителната полза от изсветляването. Поставете 2 супени лъжици кокосово масло в купа за безопасност на микровълнова печка и микровълнова печка на ниско, само докато не започне да се втечнява. Ако имате коса с лек цвят, разбъркайте в 1,5 чаени лъжички лимонов сок. За косата с тъмен цвят добавете вместо това няколко капки етерично масло от розмарин. Масажирайте във влажна коса и покрийте с капачка за кърпа или душ за 15-20 минути, след това измийте и състояйте както обикновено. За добавен тласък пробийте капсула с витамин Е с щифт, след това изсипете съдържанието му в топло кокосово масло и се смесете или с лимоновия сок, или с етеричното масло от розмарин. Освен това е чудесно за вашия скалп!

Лесен обем на косата на DIY

Ето невероятно лечение на косата, за да добавите обем към плоска коса, чиито резултати няма да повярвате, докато не го опитате! Всичко, от което се нуждаете, е обичайният ви балсам и някои соли EPSOM, които се предлагат в повечето дрогерии. Направете част от балсама в купа за безопасност на микровълнова печка, след което добавете еднакво количество соли EPSOM. Смесете заедно, след което загрейте в микровълновата на високо за 30 секунди, като разбърквате наполовина. Продължете микровълновата стъпка на стъпки от 15 секунди, докато не се топли, което ще помогне на косата ви да абсорбира лечението. Шампоан и изплакнете косата си както обикновено, след това добавете сместа Epsom Salts – Conditioner към косата си и оставете да престои 15 минути преди изплакване. Ще ви хареса колко подскачаща и красива е косата ви, когато изсъхне!

изпитана маска на майонеза

Много от вас вероятно вече знаят за тази квинтесенциална маска за коса, която е била предаде се от по -старите поколения. За да кондиционирате дълбоко косата, просто използвайте майонеза. Нанесете няколко супени лъжици майонеза върху скалпа си, след което го работете в косата от корените надолу. Оставете за 30 минути преди измиване и кондициониране както обикновено.

Contents

You cannot copy content of this page